Bedrijfsruimte - Huur

Zwaanstraat 31 5651CA Eindhoven

Informatie aanvragen

€ 135,- per m² / jaar

Zwaanstraat 31 5651CA Eindhoven
 

Stuur hier een vraag of opmerking naar :Bedrijfsruimte te huur aangeboden
op Zwaanstraat 31 in Eindhoven

Bedrijfsruimte - Huur
197 m2 - 5187 m2

Strijp-T is de mix van business en community! Make-Create-Innovate. In het gebied van de voormalige Philips productielocaties is opnieuw de dynamiek voelbaar én steeds meer zichtbaar. Deze evolutie heeft het gebied geschikt gemaakt voor innovatieve maakbedrijven die hoge eisen stellen aan duurzame huisvesting. Flexibiliteit maakt het mogelijk om te kunnen meebewegen, te anticiperen op de (toekomstige) behoeften van de huurder(s). Op een locatie met karakter, dichtbij de binnenstad en met een uitstekende bereikbaarheid. Door het historische karakter, het comfort maar ook dankzij de prachtige groene omgeving is Strijp-T de plaats waar je wilt werken en verblijven. Zo hopen wij dé gewilde talenten als werknemers aan te trekken die hier trots zelfs op zondag graag komen werken. Door het zakelijke én open karakter van Strijp-T is onderlinge samenwerking tussen bedrijven geen ambitie maar een dagelijks feit. Deze cultuur is mede ontstaan door de visie dat nieuwe perspectieven niet altijd achter gesloten muren ontstaan. Strijp-T nodigt uit om naar buiten te gaan, te ontmoeten en te inspireren. Strijp-T heeft ruime groen- en wandelgebieden. Maak deel uit van dit eco-systeem. In deze brochure geeft het acquisitieteam van Strijp-T een impressie van het volledige gerenoveerde gebouw “Innovation
Powerhouse TR” op bedrijventerrein Strijp T, waarin een combinatie van bedrijfs-, atelier- en/of kantoorruimten te huur is. Een transformatie van gebouw én terrein die zijn weerga niet kent! Historische gebouwen, met het comfort van nu! Business tot Business.

Het karakteristieke en voormalige Philips bedrijfscomplex Strijp T ligt in het westen van Eindhoven en wordt begrensd door de Zwaanstraat (Zuid-westzijde), de Bezuidenhoutseweg (Noord-westzijde), de Achtseweg Zuid (Noordoostzijde) en de Beukenlaan (Zuidoostzijde). Evenwijdig aan de Achtseweg Zuid loopt de spoorlijn. Ten Westen van het complex is het Strijp-R complex gelegen en ten zuiden het populaire Strijp-S complex. Leuk om te vermelden: de letters van de bedrijventerreinen S, T, R staan voor STRijp. De planning van Philips om ook een Strijp IJ en P te realiseren is er helaas dus niet van gekomen. De drie wél aangelegde historische terreinen van Philips kennen een fantastische herontwikkeling waarbij de prachtige gebouwen en de groene omgeving gehandhaafd blijven en waarbij ook ruimte is voor nieuwbouw: Het Innovation District Eindhoven. Strijp-T bestaat voornamelijk uit middelgrote en grote bedrijfsruimten in combinatie met kantoren uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Op het complex is ook deze voormalige warmtekrachtcentrale van Philips gelegen, dat herontwikkelt is naar een imposant bedrijfscomplex, genaamd Innovation Power House TR, waarin inmiddels het inspirerende bedrijf Atelier Van Berlo is gevestigd. In het verleden is het Strijp-T volledig in gebruik geweest bij Koninklijke Philips Electronics N.V. Op de locatie is onder andere een glaslaboratorium, een papierfabriek en een printfabriek in gebruik geweest. Vanaf 1992 zijn diverse gebouwen, de grond en bedrijfsactiviteiten verkocht aan derden. In de huidige situatie is er onder andere nog sprake van glasvezelproductie, de aanwezigheid van een energiebedrijf en een golfkarton productiebedrijf.

Bereikbaarheid: Strijp-T is uitstekend bereikbaar. Per trein (3 minuten loopafstand van station Strijp-S), auto (5 minuten vanaf de A2), vliegtuig (10 minuten van Eindhoven Airport) en fiets (10 minuten vanaf het stadscentrum). Een bushalte is bij het bedrijvenpark aanwezig en ook de Hoge Openbaar Vervoer lijn (HOV) passeert Strijp-T.

De Achtseweg Zuid, aan de spoorzijde van Strijp-T, wordt één van de invalswegen die wordt aangesloten op de stadsring (Beukenlaan). De Achtseweg Zuid wordt hiermee een voorkant voor Strijp-T, met nieuwe entrees en verbeterde oriëntatie op het treinstation. Bij het station vormen het Klokgebouw en gebouw TQ samen de twee belangrijke gebouwen aan het toekomstige stationsplein.

Innovation Power House TR (1953), Zwaanstraat 31Een spectaculaire transformatie die z’n weerga niet kent waarbij de oude energiecentrale volledig is omgebouwd naar een imposant gebouw met industriële bedrijfs-, kantoor- en atelierruimten. In deze voor-malige energiecentrale, nu Innovation Power House TR genaamd, is het nieuwe onderkomen van Atelier Van Berlo gerealiseerd. Op de begane grond komt het innovatieve horecaconcept “East”, typerend voor het internationale kakakter van deze regio. In dit energieke gebouw zijn nog ruimten beschikbaar voor verhuur.

Het gebouw wordt een Living Lab voor innovatieve ontwerp- en technologiebedrijven. Recht door het gebouw is een centrale lichtstraat aanwezig; een ontmoetingsplek die het kloppende hart van het Innovation Powerhouse TR zal vormen en waar zichtlijnen én mensen uit verschillende disciplines samenkomen. Hier wordt gebouwd aan het community-gevoel met events gericht op kennis-deling, tentoonstellingen, een koffiebar en de toegang tot het gezamenlijke restaurant. Janne van Berlo van Atelier van Berlo: "De lichtstraat brengt levendigheid in de anders donkere kern en zet de zware betonstructuren van de kolenschachten in de spotlights."
 
Nu de 5e fase van de energiecentrale begint, kan aan het oorspronkelijke ontwerp van architect C. Last uit 1953 ook eindelijk recht worden gedaan. Wie namelijk voor het gebouw staat, ziet dat het gebouw niet symmetrisch is. Janne van Berlo: "En dat was oorspronkelijk wel de bedoeling. De laatste twee stramienen zijn nooit gebouwd omdat ze tijdens de ingebruikname niet meer nodig bleken voor het opwekken van energie. Geïnspireerd door de oorspronkelijke tekeningen zijn deze twee stramienen nu in een mooie open stalen structuur alsnog met een verticale buitentuin gerealiseerd. Een knipoog naar de nieuwe en laatste fase waarbij de energie van vroeger wordt omgezet in innovatiekracht voor de toekomst en het gebouw als icoon van de stad!
 
Beschikbare oppervlakten
UNIT 0.1 Deze unit, ter grootte van ca 208 m² bevindt zicht op de Begane Grond aan de noordzijde van het pand en is bereikbaar vanuit de centrale hal. (in optie)
UNIT 0.2 Deze unit, ter grootte van ca 589 m² bevindt zicht op de Begane Grond aan de noord- en oostzijde van het pand en is bereikbaar vanuit de centrale hal. (in optie)
UNIT 0.3 Deze unit, ter grootte van ca 676 m² bevindt zicht op de Begane Grond aan de zuidzijde van het pand, direct naast de horeca unit en is bereikbaar vanuit de centrale hal. (in optie)
UNIT 1.1 Op de eerste verdieping bevindt zich een bedrijfsunit van ca 922 m², gelegen aan de noordzijde van het pand. Desgewenst is deze unit op te splitsen in kleinere units. (in optie)
UNIT 2.1 Op de tweede verdieping bevindt zich een bedrijfsunit van ca 1.038 m², gelegen aan de noordzijde van het pand. (in optie)
UNIT 3.1 Op de derde verdieping bevindt zich een bedrijfsunit van ca 1.094 m², gelegen aan de noordzijde van het pand.
UNIT 6/7 Deze topunit, totaal ca 330 m² groot, is met recht uniek te noemen en is gelegen op de 6e en 7e verdieping. Op de zesde verdieping bevinden zich twee brainstormruimtes van ieder ca 30 m² in de voormalige kolenstortkokers. De daarnaast gelegen ruimte op deze verdieping is ca 73 m² en wordt ontsloten via een tweede lift en via een wenteltrap richting de zevende verdieping. Deze zevende verdieping kent een oppervlakte van ca 197 m².

Huurprijs (oplevering casco plus)* € 135,00 per m² per jaar te vermeerderen met de geldende B.T.W. Inclusief: basisinstallaties t.b.v. ventilatie en koeling, basispakket LED-verlichting, vloerverwarming, monolithisch afgewerkte betonvloer en pantry.

Servicekosten € 35,00 per m² per jaar te vermeerderen met de geldende B.T.W. Verbruikerskosten: € 15,00 per m² ten behoeve van de levering van water en elektra.
   
Parkeergelegenheid: Ruime parkeergelegenheid op Strijp-T terrein: 1 parkeerplaats per 100 m² inbegrepen in de huurprijs. Extra parkeerplaatsen te huur voor € 100,00 per parkeerplaats per maand te vermeerderen met de geldende B.T.W.
Glasvezel: Aanwezig op het terrein.
Energielabel: A (tevens groenverklaring ministerie).
Huurovereenkomst: R.O.Z.-model, huurovereenkomst en Algemene Bepalingen kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW met de benodigde aanvullingen.
Investeringen: De bouwonderneming van eigenaar van de gebouwen is van ganser harte bereid de gewenste ruimten volledig gebruiksklaar, naar wens van de huurder(s), op te leveren. De investeringen kunnen verdisconteerd worden in een hogere huurprijs en een langere huurtermijn. Wij nodigen u graag uit de mogelijkheden in een persoonlijk onderhoud te bespreken en een huuraanbieding op maat te maken.
Huurtermijn: 5 jaren. Verlengingstermijn: 5 jaren.
Opzegtermijn: 12 maanden voorafgaande aan de expiratiedatum.
Huurbetaling: Per kwartaal vooruit.
Huurindexering: Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex CPI reeks CPI-alle huishoudens (2015=100, dan wel meest recente tijdsbasis), gepubli­ceerd door het (CBS).
Zekerheidsstelling: Bankgarantie: ter grootte van drie maanden huur inclusief servicekosten en B.T.W.
B.T.W.: Huurder garandeert aan verhuurder dat hij het object per datum van ingang van de huurovereenkomst voor tenminste het bij de wet vastgestelde minimumpercen­tage (90%) blijvend zal gebruiken voor doeleinden die recht geven op aftrek van BTW. Partijen zullen bij de huurovereenkomst opteren voor BTW belaste huur/verhuur. Indien huurder echter niet (meer) voldoet aan de wettelijke criteria voor belaste verhuur niet (meer) door de

Kenmerken

Hoofdbestemming:
Bedrijfsruimte
Prijs:
€ 135,- per m² / jaar
Totale oppervlakte:
5.187 m2
In units vanaf:
197 m2
Bouwjaar:
1945-1959
Buurt:

In de buurt

De 10 meest populaire buurten in de omgeving om een bedrijfsruimte te huren zijn: Buitengebied (82), Hurk (86), Industrieterrein Ekkersrijt (29), Meerveldhoven (35), Kapelbeemd (34), Achtse Barrier-Gunterslaer (30), Flight Forum (28), Esp (24), Eeneind (23), Verspreide huizen (18)

De 10 meest populaire bedrijventerreinen in de omgeving om een bedrijfsruimte te huren zijn: De Hurk (97), Ekkersrijt (29), Kapelbeemd (44), Breeven (37), T Zand (35), Achtse Barrier (30), Esp (24), Kade (21), De Run 4000 (19), Eeneind Ii (18)

Bestemmingsplan:
Bekijk hier het bestemmingsplan van Zwaanstraat 31 in Eindhoven.

Vragen of opmerkingen

Zoekt u een bedrijfsruimte te huur in Eindhoven? We bieden u nu een unieke bedrijfsruimte aan in de buurt Drents Dorp te Eindhoven. Deze bedrijfsruimte heeft een totale beschikbare oppervlakte te huur van 5187 m2 en ligt op Zwaanstraat 31 in Eindhoven.

Heeft u interesse in dit object, vul dan het aanvraagformulier in. Wij brengen u rechtstreeks in contact met de makelaar of eigenaar van de ruimte zodat u direct een bezichtiging kunt inplannen of extra informatie kunt opvragen.

Deze info niet juist?

Klik hier indien bovenstaande informatie niet juist is en u ons hiervan op de hoogte wilt stellen.

 
Informatie aanvragen