Bedrijfsruimte - Huur

Zwaanstraat 31 5651CA Eindhoven

Informatie aanvragen

€ 135,- per m² / jaar

Zwaanstraat 31 5651CA Eindhoven
 

Stuur hier een vraag of opmerking naar :Bedrijfsruimte te huur aangeboden
op Zwaanstraat 31 in Eindhoven

Bedrijfsruimte - Huur
208 m2 - 2957 m2

Innovation PowerHouse TR (1953), Zwaanstraat 31
(anno 2018)
Een spectaculaire transformatie die z’n weerga niet kent waarbij de voormalige Philips energie- centrale volledig is omgebouwd naar een imposant gebouw met industriële bedrijfs-, kantoor- en atelierruimten. In deze voormalige energiecentrale, nu Innovation PowerHouse TR genaamd, is het nieuwe onderkomen van Atelier Van Berlo gerealiseerd en op de vierde verdieping is Advies en Ingenieursbureau Van der Laar B.V. met onderhuurder Bureau Franken gevestigd.
Op de begane grond komt het innovatieve horecaconcept “East”, typerend voor het internationale karakter van deze regio. Verder vestigen zich Kragt B.V. met een werkplekkenconcept op de tweede verdieping, Waes op de derde verdieping en een City Farm op de 6e en 7e verdieping. In dit energieke gebouw zijn nog slechts enkele ruimten beschikbaar voor verhuur
(zie verderop). De vijfde fase van de energiecentrale Steenkool was de eerste grondstof voor de energiecentrale die in 1953 op Strijp-T werd gebouwd. Daarna volgden olie en gas. Maar inmiddels is een nog betere basis gevonden: vanaf nu is innovatiekracht de bron voor de energie die uit de centrale komt. Het Innovation Powerhouse TR heeft zijn deuren geopend en zal de vijfde fase van de energiecentrale beginnen.
 
Beschrijving: Strijp-T is de mix van business en community! Make-Create-Innovate, middenin het Innovation District Eindhoven! In het gebied van de voormalige Philips productielocaties in Strijp is opnieuw de dynamiek voelbaar én steeds meer zichtbaar. Deze evolutie heeft het gebied geschikt gemaakt voor innovatieve maakbedrijven die hoge eisen stellen aan duurzame huisvesting. Flexibiliteit maakt het mogelijk om te kunnen meebewegen, te anticiperen op de (toekomstige) behoeften van de huurder(s). Op een locatie met karakter, dichtbij de binnenstad en met een uitstekende bereikbaarheid. Door het historische karakter, het comfort maar ook dankzij de prachtige groene omgeving is Strijp-T de plaats waar je wilt werken en verblijven. Zo hopen wij dé gewilde talenten als werknemers aan te trekken die hier zelfs op zondag graag en trots komen werken.

Locatie / Ligging: Het karakteristieke en voormalige Philips bedrijfscomplex Strijp T ligt in het westen van Eindhoven en wordt begrensd door de Zwaanstraat (Zuid-westzijde), de Bezuidenhout-seweg (Noord-westzijde), de Achtseweg Zuid (Noordoostzijde) en de Beukenlaan (Zuidoostzijde). Evenwijdig aan de Achtseweg Zuid loopt de spoorlijn. Ten Westen van het complex is het Strijp-R complex gelegen en ten zuiden het populaire Strijp-S complex. Leuk om te vermelden: de letters van de bedrijventerreinen S, T, R staan voor STRijp.

Bereikbaarheid: Strijp-T is uitstekend bereikbaar. Per trein (3 minuten loopafstand van station Strijp-S), auto (5 minuten vanaf de A2), vliegtuig (10 minuten van Eindhoven Airport) en fiets (10 minuten vanaf het stadscentrum). Een bushalte is bij het bedrijvenpark aanwezig en ook de Hoge Openbaar Vervoer lijn (HOV) passeert Strijp-T.

De Achtseweg Zuid, aan de spoorzijde van Strijp-T, wordt één van de invalswegen die wordt aangesloten op de stadsring (Beukenlaan). De Achtseweg Zuid wordt hiermee een voorkant voor Strijp-T, met nieuwe entrees en verbeterde oriëntatie op het treinstation. Bij het station vormen het Klokgebouw en gebouw TQ samen de twee belangrijke gebouwen aan het toekomstige stationsplein.De Zwaanstraat/Oirschotsedijk wordt grotendeels een fietsstraat, niet toegankelijk voor auto's. Strijp-T krijgt daarmee ook een aantrekkelijke route in de Groene Corridor, voor langzaam verkeer met een goede aansluiting op de verlengde Torenallee, de verbindingsweg met Strijp-S. Een mogelijke dwarsverbinding tussen de Halvemaanstraat en de Achtseweg Zuid verbindt Strijp-T met Strijp-R en Drents dorp.

Strategische ligging: De ligging van Strijp-T is strategisch, namelijk in het hart van Brainport; één van de drie mainports van Nederland, dichtbij de binnenstad en naast het populaire Strijp-S. Het gebied is perfect bereikbaar dankzij een treinstation voor de deur, een vliegveld om de hoek en een korte afstand tot de snelweg. Op zéér korte afstand is ook de vernieuwde Internationale School gelegen.

Bestemmingsplan Strijp T
Organisaties op Strijp-T hebben een eigen rol in de keten (ecosysteem) van ”make-create innovate”: Het maken of produceren van producten, het creatief aan deze producten iets toevoegen of verbeteren, of het innovatief met echt nieuwe producten komen. Dit kunnen volledige producten, modules of onderdelen of productiemethoden zijn. Binnen de keten van de scheppende industrie, welke groter is dan alleen Strijp-T, wordt gezamenlijk gekomen van innovatie ideeën tot producten die klaar zijn voor de markt. Het gaat hierbij om fysieke alsook digitale producten. Elke organisatie richt zich op een deel van de keten waar ze specialist in zijn en samen werken met andere specialisten om te komen tot een goed eindresultaat.
ThemagebiedenOrganisaties op Strijp-T zijn werkzaam in één of meerdere van de vier themagebieden. Deze gebieden sluiten aan bij de grote ontwikkelingen en uitdagingen van de toekomst (health, mobility, energy, food, safety).
Hightech:Ontwikkelen van geavanceerde technologie. Over het algemeen producten met een hoge complexiteit en lage aantallen die er op gericht zijn om met name werken in de toekomst makkelijker, efficiënter en beter te maken. Denk aan: Biotechnologie, medische technologie, precisie-instrumenten, 3D printen, etc.
Smart society:Op slimme wijze tot oplossingen komen, met behulp van data en technologie, voor de grote veranderingen in onze samenleving, steden en woningen. Op deze manier zorgen organisaties voor een aangenaam en sociaal leven in de veranderende samenleving. Denk aan: Big data, Mobiliteit, leefbaarheid, Internet of Things (loT), etc.
- Sustainability:
Onderzoeken hoe op een duurzame manier kan worden voorzien in (groeiende) behoeftes van de mensheid, zonder de mensen, het milieu of de economie in gevaar brengen. Denk aan: Duurzaam bouwen, circulaire economie, energietransitie, etc.
- Experience:
Inspelen op de veranderende manier van leven, waar ervaring belangrijker wordt dan bezit. De mens en hun beleving centraal zetten, mogelijk ondersteund door nieuwe technieken. Denk aan: experience- en virtual/augmented reality labs, gamification, etc.

NOG BESCHIKBARE OPPERVLAKTEN (zie tekeningen in de bijlage)*
UNIT 0.1 : Deze unit, ter grootte van ca 208 m² bevindt zicht op de Begane Grond aan de noordzijde van het pand en is bereikbaar vanuit de centrale hal. Verhuurd
UNIT 0.2 : Deze unit, ter grootte van ca 563 m² bevindt zicht op de Begane Grond aan de noord- en oostzijde van het pand en is bereikbaar vanuit de centrale hal.
UNIT 0.3 : Deze unit, ter grootte van ca 404 m² bevindt zicht op de Begane Grond aan de noord- en oostzijde van het pand en is bereikbaar vanuit de centrale hal.
UNIT 0.5 : Deze unit, ter grootte van ca 268 m² bevindt zicht op de Begane Grond aan de zuidzijde van het pand, direct naast de horeca unit en is bereikbaar vanuit de centrale hal. Verhuurd
UNIT 1.1 : Op de eerste verdieping bevindt zich een bedrijfsunit van ca 922 m², gelegen aan de noordzijde van het pand.
UNIT 3.2 : Op de derde verdieping bevindt zich een bedrijfsunit van ca 592 m², gelegen aan de noord- en oost zijde van het pand.
*het combineren van deze units op de begane grond is mogelijk.

ALGEMENE HUURCONDITIES

Huurprijs (oplevering casco plus)
€ 135,00 per m² per jaar te vermeerderen met de geldende B.T.W. Inclusief: basisinstallaties t.b.v. ventilatie en koeling, basispakket LED-verlichting, vloerverwarming, monolithisch afgewerkte betonvloer, pantry en één parkeerplaats per
100 gehuurde m².

Servicekosten (zie bijlage) € 35,00 per m² per jaar te vermeerderen met de geldende B.T.W. (niet verrekenbaar voorschot).
Verbruikerskosten: € 15,00 per m² ten behoeve van de levering van water en elektra (niet verrekenbaar voorschot).
Huurtermijn: Vijf jaren.
Verlengingstermijn: Vijf jaren.
Opzegtermijn: Twaalf maanden voorafgaande aan de expiratiedatum.
Huurbetaling: Per kwartaal vooruit.
Huurindexering: Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex CPI reeks CPI-alle huishoudens (2015=100, dan wel meest recente tijdsbasis), gepubli­ceerd door het (CBS).
Zekerheidsstelling: Bankgarantie: ter grootte van drie maanden huur inclusief servicekosten en B.T.W.
B.T.W.: Huurder garandeert aan verhuurder dat hij het object per datum van ingang van de huurovereenkomst voor tenminste het bij de wet vastgestelde minimumpercen­tage (90%) blijvend zal gebruiken voor doeleinden die recht geven op aftrek van BTW. Partijen zullen bij de huurovereenkomst opteren voor BTW belaste huur/verhuur. Indien huurder echter niet (meer) voldoet aan de wettelijke criteria voor belaste verhuur of een optie­ verzoek tot belaste verhuur niet (meer) door de inspecteur der belastingen wordt gehonoreerd, dan zal huur­der het gehele daardoor financieel te lijden nadeel voor verhuurder aan verhuurder vergoeden, overeenkomstig het in de algemene bepalingen ROZ gestelde.
Glasvezel: Aanwezig op het terrein. Energielabel: A (tevens groenverklaring ministerie).
Huurovereenkomst: Gebaseerd op R.O.Z.-model, huurovereenkomst en Algemene Bepalingen kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW met de benodigde aanvullingen.
Investeringen: De bouwonderneming van eigenaar van de gebouwen is van ganser harte bereid de gewenste ruimten volledig gebruiksklaar, naar wens van de huurder(s), op te leveren. De investeringen kunnen verdisconteerd worden in een hogere huurprijs en een langere huurtermijn. Wij nodigen u graag uit de mogelijkheden in een persoonlijk onderhoud te bespreken en een huuraanbieding op maat te maken.

Kenmerken

Hoofdbestemming:
Bedrijfsruimte
Prijs:
€ 135,- per m² / jaar
Totale oppervlakte:
2.957 m2
In units vanaf:
208 m2
Bouwjaar:
1945-1959
Buurt:

In de buurt

De 10 meest populaire buurten in de omgeving om een bedrijfsruimte te huren zijn: Buitengebied (94), Hurk (93), Industrieterrein Ekkersrijt (33), Meerveldhoven (40), Achtse Barrier-Gunterslaer (35), Kapelbeemd (35), Flight Forum (32), Eeneind (26), Esp (25), Verspreide huizen (19)

De 10 meest populaire bedrijventerreinen in de omgeving om een bedrijfsruimte te huren zijn: De Hurk (103), Ekkersrijt (33), Kapelbeemd (49), T Zand (41), Breeven (38), Achtse Barrier (35), Esp (25), De Run 4000 (21), Eeneind Ii (21), Kade (21)

Bestemmingsplan:
Bekijk hier het bestemmingsplan van Zwaanstraat 31 in Eindhoven.

Vragen of opmerkingen

Zoekt u een bedrijfsruimte te huur in Eindhoven? We bieden u nu een unieke bedrijfsruimte aan in de buurt Drents Dorp te Eindhoven. Deze bedrijfsruimte heeft een totale beschikbare oppervlakte te huur van 2957 m2 en ligt op Zwaanstraat 31 in Eindhoven.

Heeft u interesse in dit object, vul dan het aanvraagformulier in. Wij brengen u rechtstreeks in contact met de makelaar of eigenaar van de ruimte zodat u direct een bezichtiging kunt inplannen of extra informatie kunt opvragen.

Deze info niet juist?

Klik hier indien bovenstaande informatie niet juist is en u ons hiervan op de hoogte wilt stellen.

 
Informatie aanvragen