Kantoor - Huur

Amsteldijk Noord 55 1183TE Amstelveen

Informatie aanvragen

€ 135.000,- per jaar

Amsteldijk Noord 55 1183TE Amstelveen
 

Stuur hier een vraag of opmerking naar :Kantoor te huur aangeboden
op Amsteldijk Noord 55 in Amstelveen

Kantoor - Huur
425 m2

Te huur

- Hoofdgebouw van prachtig onderhouden buitenplaats
- Kantoorbestemming
- Circa 425 m² vvo verdeeld over 2 verdiepingen
- Zeer ruime parkeergelegenheid
- Groen rondom, midden in Amsterdam
- Gelegen aan de Amstel met eigen aanlegsteiger
- Jaarlijkse huur 135.000 euro exclusief servicekosten en btw

Een plek met geschiedenis ...

Wester-Amstel is een 17e eeuwse buitenplaats gelegen aan de Amstel, onder de rook van Amsterdam. Nicolaas Pancras, Amsterdams burgemeester en een van de Heeren XVII van de Vereenigde Oostindische Compagnie, stichtte dit lusthof in 1662 om de drukte van de stad te ontvluchten. In het jaar 1900 werd zij gekocht door J.Ph.J.F. Lissone, pionier van de Nederlandse toeristenindustrie. De familiestichting J.Ph.J.F. Lissone is tegenwoordig eigenaar. Park en de tuinen zijn toegankelijk voor het publiek. Het huis wordt geëxploiteerd als kantoorruimte.

... een huis met grandeur

Het huis bestaat uit een stenen voorhuis en een houten achterhuis. De oorsprong kan worden teruggevoerd op het in het Amstelland gangbare ’langromp’ boerderij-type. Eigenaar Andries Leendertz heeft rond 1780 de façade ingrijpend gewijzigd in de in Nederland zeldzame empirestijl. De buitenkant is in 2018 gerenoveerd en verkeert in uitstekende staat.

... te huur voor kantoorgebruik

Het volledige voor- en achterhuis wordt aangeboden voor verhuur als kantoorruimte. De totale verhuurbare vloeroppervlakte is circa 425 m², opgedeeld in circa 226 m² begane grond en circa 198 m² op de 1e verdieping.

Als hoofdingang dienen de voormalige staldeuren in het achterhuis. Het voorhuis is ook via de entree te betreden. Het gebruik van voor- en achterhuis is goed van elkaar te scheiden. Datzelfde geldt voor het gebruik van beneden- en bovenhuis.

... omgeven door een historisch park

Het vrijstaande huis staat middenin een drie hectare groot park. De toegang wordt gemarkeerd door een Rococo poort uit 1760. Ook park en poort zijn rijksmonument. De parkaanleg voert direct terug naar het stichtingsjaar 1662. Zij omvat prachtige lanen, intieme wandelpaden, een romantische vijver, een reeks aan tuinen, een door een slotgracht omgeven boomgaard en vele plezierige zitgelegenheden. Het park ademt de sfeer van het verleden én de vitaliteit van een nieuwe generatie. Mede dankzij de inzet van vele betrokken vrijwilligers verkeren park en tuinen in een prachtige staat.

... midden op het platteland, midden in Amsterdam

Wester-Amstel ligt midden in het Amstelland, de groene long van Amsterdam. U kijkt uit over de groene weides en de rivier de Amstel. Aan de horizonten ziet u de kantoren van de Zuidas, de Johan Cruijff Arena en de dalende vliegtuigen richting Schiphol. Verkeersverbindingen zijn uitmuntend. Drie snelwegen, de A2, de A9 en de A10 zijn binnen enkele minuten bereikbaar. Schiphol ligt op 15 minuten afstand. Met de fiets bent u binnen 10 minuten in Amsterdam, Amstelveen of Amsterdam Zuid-Oost. De bus stopt op ruim 1 kilometer loopafstand, vlak bij de restaurants van Ouderkerk. En natuurlijk is Wester-Amstel ook per boot bereikbaar.

... met historisch interieur

Het benedenvoorhuis bestaat uit vier historische ruimtes: de hal, de opkamer, de tuinkamer en de keuken. Samen met de aanwezige meubelstukken en de diverse authentieke details ademen deze ruimtes de sfeer van voorbije eeuwen.
Balkenconstructies en roedes in de overige ruimtes maken het onmiskenbaar dat u zich in een eeuwenoud monument bevindt.

... met eigentijdse mogelijkheden

De ruimtes in het achterhuis en bovenvoorhuis bieden diverse mogelijkheden om deze aan te passen aan uw wensen met betrekking tot indeling, gebruik en aankleding.

... altijd met een betoverend uitzicht

Waar u zich ook bevindt, uw uitzicht is betoverend. Aan de voorkant heeft u zicht op de rivier, aan de zuidkant op de tuinen, de noordkant biedt een blik op de middenlaan en de boomgaard. Er is toestemming om aan de achterkant van het huis dakkapellen te plaatsen, waarmee u óók nog zicht krijgt op schapenweide en achterliggend park.

... met privileges en opties

Werken op Wester-Amstel geeft recht op privileges en interessante opties:
- Gebruik van de theekoepel
- Gebruik van de aanlegsteiger voor boottochten naar Amsterdam of diep in het Amstelland
- Een siertuin voor eigen gebruik gedurende kantooruren
- Toegang tot de overige tuinen en het park buiten publieksuren
- Gebruik van antiek meubilair in het benedenvoorhuis
- Ruim voldoende parkeerruimte voor auto’s en fietsen

Wordt dit uw huis?

De huurprijs bedraagt 135.000 euro per jaar, exclusief btw, exclusief servicekosten, inclusief parkeergelegenheid.

Geïnteresseerd? Neem contact op met het team van DRS Makelaars voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Kenmerken

Hoofdbestemming:
Kantoor
Prijs:
€ 135.000,- per jaar
oppervlakte:
425 m2

In de buurt

De 10 meest populaire buurten in de omgeving om een kantoor te huren zijn: Grachtengordel-West (232), Amstel III/Bullewijk (133), Burgwallen-Nieuwe Zijde (164), Buitenveldert-West (124), Grachtengordel-Zuid (121), Museumkwartier (114), Willemspark (97), Oostelijk Havengebied (91), De Weteringschans (89), Nieuwmarkt/Lastage (78)

De 10 meest populaire bedrijventerreinen in de omgeving om een kantoor te huren zijn: Buiksloterham / Papaverweg (71), Bedrijvengebied Zuidoost (44), Bedrijventerrein Schinkel (49), Hamerstraat (42), Industrieterrein Uithoorn (39), Bedrijventerrein Legmeer En Bovenkerk (34), Overamstel (31), Amstel Ii (25), Bedrijventerrein Cruquius (22), Noord (22)

Bestemmingsplan:
Bekijk hier het bestemmingsplan van Amsteldijk Noord 55 in Amstelveen.

Vragen of opmerkingen

Zoekt u een kantoor te huur in Amstelveen? We bieden u nu een uniek kantoor aan in de buurt Buitengebied-Noord te Amstelveen. Dit kantoor heeft een totale beschikbare oppervlakte te huur van 425 m2 en ligt op Amsteldijk Noord 55 in Amstelveen.

Heeft u interesse in dit object, vul dan het aanvraagformulier in. Wij brengen u rechtstreeks in contact met de makelaar of eigenaar van de ruimte zodat u direct een bezichtiging kunt inplannen of extra informatie kunt opvragen.

Deze info niet juist?

Klik hier indien bovenstaande informatie niet juist is en u ons hiervan op de hoogte wilt stellen.

 
Informatie aanvragen