Kantoor - Huur

Kastanjelaan 1 5616LH Eindhoven

Informatie aanvragen

€ 150.000,- per jaar

Kastanjelaan 1 5616LH Eindhoven
 

Stuur hier een vraag of opmerking naar :Kantoor te huur aangeboden
op Kastanjelaan 1 in Eindhoven

Kantoor - Huur
1090 m2

KASTANJELAAN 1-136 EN 2-136 TE EINDHOVEN
Beschrijving object: Fantastisch monumentale en volledig gerenoveerde kantoren in voormalige Philips Bedrijfsschool.
Locatie / Ligging:
De Philips Bedrijfsschool was een bedrijfsschool opgericht in 1929 door het Nederlandse elektronicaconcern Philips. De oorspronkelijke bedoeling was om eigen personeel op te gaan leiden om in de Philipsfabrieken te kunnen gaan werken. Leerlingen van de bedrijfsschool kregen veel praktijklessen over de verschillende beroepen dit het Philipsconcern toen te bieden had. Daarbij waren de eerste maanden vooral meer algemene vakken en naarmate de opleiding vorderde kon men zich meer gaan richten op een specifieke keuzerichting. Leerlingen konden bijvoorbeeld kiezen uit bankwerkerij of de kantoorschool. Iedere leerling was na zijn afstuderen ook gegarandeerd van een baan binnen het Philipsconcern. Op 28
november 1929 vond de officiële opening plaats van de Philips Bedrijfsschool. Het onderwijs werd gegeven in dit nieuwe gebouw gelegen tussen de Berkenstraat, de Kastanjelaan en de Frederiklaan in Eindhoven, tussen het Philipsdorp en het industrieterrein Strijp-S in. Naast de bedrijfsschool stond er op het terrein ook een klooster waar de leerlingen verbleven als
ze te ver van school woonden. Dit voormalige klooster is nu in gebruik bij het Luzac College. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het oude gebouw van de school zodanig beschadigd dat het in 1947 gesloopt en heropgebouwd moest worden. In 1950 werd het nieuwe gebouw geopend en in september van dat jaar werden de eerste lokalen in gebruik genomen. Het nieuwe gebouw was uitgebreid met een grotere gymzaal en kantine en meer lokalen vergeleken met het oude gebouw. De bedoeling was om ook andere afdelingen in het nieuwe gebouw te kunnen huisvesten.

In september 1954 werd er begonnen met de uitbreidingen van deze school. Hierbij werden er twee nieuwe vleugels gebouwd. Hierin zouden enkele nieuwe onderwijsafdelingen en commerciële afdelingen gehuisvest worden. Deze uitbreiding heeft grotendeels het uiterlijk van het huidige gebouw gegeven. In 1989 stopte de Philips Bedrijfsschool met bestaan en het pand op de Frederiklaan stond zelfs voor 5 jaar lang leeg. In 1994 werd het gebouw in gebruik genomen door het Technisch Lyceum Eindhoven en in 2000 werd Summa College in het gebouw gehuisvest, dat in 2016 is vertrokken om plaats te maken voor 442 woningen alsmede diverse commerciële functies, zoals deze beide kantoorverdiepingen.

Bereikbaarheid per auto: Het monumentale gebouw is gelegen dicht tegen het centrum van Eindhoven en is uitstekend bereikbaar met zowel eigen als openbaar vervoer. De rijkswegverbindingen naar de A2 (Maastricht - Amsterdam),
A58 (Eindhoven-Breda) en de A67 (Antwerpen - Venlo) zijn op beperkte afstand rijden gelegen. De ring om Eindhoven is op ca 2 minuten afstand bereikbaar.
Bereikbaarheid per openbaar vervoer: Er bevindt zich een bushalte direct voor de deur. Om de 8 minuten vertrekt op korte afstand de snelle Phileas HOV-lijn naar het centraal trein- en busstation. Eindhoven beschikt tevens over een luchthaven,
met onder andere zeer frequente directe verbindingen met diverse Europese steden, gelegen op ongeveer een kwartier rijden.

Postcode: 5616 LH.

Bouwjaar: 1929 oorspronkelijk; herbouwd/uitgebreid in 1950/1954.

Parkeergelegenheid: Op eigen terrein zijn ca 20 parkeerplaatsen beschikbaar voor deze beide kantooretages.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Strijp, Sectie C, Nummer 3053.

Onderscheidend: - industriële uitstraling;- hoge plafonds;- volledig gerenoveerd.

Oppervlakten:
Kastanjelaan 1-136:
ca 425 m² kantoorruimte 1e verdieping, alsmede ca 100 m² op entresolvloer (inclusief algemene ruimten).
Kastanjelaan 2-136:
ca 405 m² kantoorruimte 2e verdieping, alsmede ca 150 m² op entresolvloer (inclusief algemene ruimten).
Totaal
ca 1.090 m² kantoorruimte, inclusief algemene ruimten.

Opleveringsniveau
Isolatie en energielabel:
- Label A (of B)
- Dakisolatie rc 4
- Gevelisolatie d.m.v. voorzetgevels
- HR++ zonwerend isolatieglas (geen zonwering buitenzijde aan te brengen ivm monumentale status); 1ste verdieping zijn bestaande kozijnen (monumentaal), 2de verdieping nieuwe aluminium kozijnen.

Installaties:
- Gebalanceerde ventilatie middels nieuwe LBK met warmteterugwinning. Hierbij zijn de volgende circulatievouden aangehouden:
o Verkeersruimten: enkelvoudig
o Kantoorruimten: tweevoudig
o Sanitaire ruimten: zesvoudig
- Vloerverwarming en vloerkoeling (stadsverwarming in combinatie met warmtepompen)
- Airco op LBK
- Waterleiding vanaf de meter voor huurder
- Verhuurder zorgt voor standleiding voor toiletten en pantry nabij de lift (aanleg toiletten en pantry voor huurder).

Afwerkingsniveau:
- Vrije hoogte van ca 5 tot 6 meter!
- Nieuwe kozijnen aluminium (incl entreepui), monumentale kozijnen geschilderd
- Stalen kozijnen voor afscheiding commerciële ruimten en woongebouw
- Voorzetwanden met isolatie sausklaar klasse B afgewerkt
- Egaline vloer op kleur
- Plafonds schoonwerk beton; huurder mag deze in overleg spuiten
- Verlichting voor huurder
- Elektra vanaf de meter voor huurder
- Geglazuurd metselwerk is monumentaal

Entree, fietsenkelder, trappenhuis en lift:
- Eigen entree op begane grond
- Magazijn van ca 10m2 tegenover entree
- Nieuwe lift van begane grond naar trappenhuis op 1ste en 2de verdieping

Bemetering per verdieping:
- Elektrameter
- Warmte en koeling via stadsverwarming en warmtepompen. Eigen tussenmeters en tarieven conform warmtewet
- Watermeter
- Geen gas
- Mogelijkheid aan te sluiten op het glasvezel intranet of het aanleggen van een eigen aansluiting

Buitenruimte:
- Gemeenschappelijk openbaar toegankelijke parktuin met picknickbanken
- Dakterras van ca 200m2 op de hoogbouw. Gedeeld gebruik met de bewoners

Parkeren:
- Fietsparkeren in de kelder bereikbaar middels hellingbaan (kostenloos). Gedeeld gebruik met Luzac College en bewoners. Bezoekersfietsparkeren op maaiveld (fietsnietjes)
- Parkeerplaatsen te huur voor 600 euro/jaar (max 200 beschikbaar). Omgeving is/ wordt betaald parkeren en er worden geen parkeervergunningen uitgegeven.
- Voor bezoekers zijn er tegen betaling uitrijdkaartjes beschikbaar of ze kunnen betalen bij de automaat.

Architect: Dirk Roosenburg.

Energielabel: A/B.

Datum beschikbaar: In overleg.

HUURCONDITIES

Jaarlijkse aanvangshuurprijs: € 150.000,00 per jaar te vermeerderen met de geldende B.T.W.
kantoorruimte

Jaarlijkse aanvangshuurprijs: € 600,00 per parkeerplaats per jaar te vermeerderen met de geldende parkeren B.T.W.

Huurbetaling: Per kwartaal vooruit per automatische incasso.

Leveringen en diensten (servicekosten): In overleg met verhuurder kunnen enkele door verhuurder tegen vergoeding te verzorgen leveringen en diensten worden overeengekomen.

Huurtermijn: Vijf jaren.

Verlengingstermijn: Vijf jaren.

Opzegtermijn: Twaalf maanden voorafgaande aan de expiratiedatum.

Huurindexering: Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex CPI reeks CPI-alle huishoudens (2015=100, dan wel meest recente tijdsbasis), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling: Bankgarantie: ter grootte van drie maanden huur inclusief B.T.W.

B.T.W. : Huurder garandeert aan verhuurder dat hij het object per datum van ingang van de huurovereenkomst voor tenminste het bij de wet vastgestelde minimumpercentage (90%) blijvend zal gebruiken voor doeleinden die recht geven op aftrek van BTW. Partijen zullen bij de huurovereenkomst opteren voor BTW belaste huur/verhuur. Indien huurder echter niet (meer) voldoet aan de wettelijke criteria voor belaste verhuur of een optieverzoek tot belaste verhuur niet (meer) door de inspecteur der belastingen wordt gehonoreerd, dan zal huurder het gehele daardoor financieel te lijden nadeel voor verhuurder aan verhuurder vergoeden, overeenkomstig het in de algemene bepalingen ROZ gestelde.

Huurovereenkomst: R.O.Z.-model 2015, huurovereenkomst en Algemene Bepalingen kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW met de benodigde aanvullingen.

Kenmerken

Hoofdbestemming:
Kantoor
Prijs:
€ 150.000,- per jaar
oppervlakte:
1.090 m2
Buurt:

In de buurt

De 10 meest populaire buurten in de omgeving om een kantoor te huren zijn: Flight Forum (67), Binnenstad (64), Buitengebied (51), Hurk (50), Meerveldhoven (41), Bergen (39), Industrieterrein Ekkersrijt (14), Verspreide huizen (37), Fellenoord (36), Veldhoven (24)

De 10 meest populaire bedrijventerreinen in de omgeving om een kantoor te huren zijn: De Hurk (66), Ekkersrijt (14), Eindhoven Airport (welschap A) (34), Flight Forum (32), Breeven (21), Achtse Barrier (19), De Run 4000 (18), T Zand (14), De Tempel / Vlokhoven (13), Esp (10)

Bestemmingsplan:
Bekijk hier het bestemmingsplan van Kastanjelaan 1 in Eindhoven.

Vragen of opmerkingen

Zoekt u een kantoor te huur in Eindhoven? We bieden u nu een uniek kantoor aan in de buurt Schoot te Eindhoven. Dit kantoor heeft een totale beschikbare oppervlakte te huur van 1090 m2 en ligt op Kastanjelaan 1 in Eindhoven.

Heeft u interesse in dit object, vul dan het aanvraagformulier in. Wij brengen u rechtstreeks in contact met de makelaar of eigenaar van de ruimte zodat u direct een bezichtiging kunt inplannen of extra informatie kunt opvragen.

Deze info niet juist?

Klik hier indien bovenstaande informatie niet juist is en u ons hiervan op de hoogte wilt stellen.

 
Informatie aanvragen